CASE: Mies 33v – 7,5 kg LÄSKIÄ POIS 10 VIIKOSSA!

Järkevän laihdutuksen alkuvaiheessa painonpudotus on nopeaa kun sitä tukevat palaset saadaan kohdilleen. Ensimmäisen viikon aikana putoavan painon osuudesta suurin osa on vettä (75%), rasvaa (25%) ja osa proteiinia (5%). Noin kuukauden jälkeen tapahtuu muutos niin, että rasvan osuus suurenee selkeästi (85%) ja proteiinin osuus (15%) myös hieman. Oikeanlaisella harjoittelulla (voimaharjoittelu) ja optimaalisella ruokavaliolla (mm. riittävä ja säännöllinen proteiinin saanti) voidaan minimoida lihasmassahävikki.

Rasvanpolttovauhti riippuu pitkälti kehon rasvan kokonaismäärästä. Mitä enemmän henkilöllä on kehossa rasvaa, sitä nopeammin se palaa ja sitä pienempi riski lihasten palamisella käytännössä on. Normaalipainoisilla ja hieman ylimääräistä rasvaa omaavilla henkilöillä rasvan palamisvauhti on hitaampaa ja riski lihasmassan kadolle on suurempi.

Taustoja valmennuksen aloittamiselle:

 • Treenailua ilman selkeää päämäärää
 • Säännöllistä alkoholinkäyttöä
 • Ruokailutottumukset retuperällä
 • Kehonkoostumus tasolla joka ei tyydyttänyt asiakasta itseään
 • Omat konstit kokeiltu niin harjoittelu- kuin ravintopuolellakin
 • Turvautuminen personal traineriin edellä mainituista syistä

Projekti tosiaan starttasi toukokuun lopulla ja nyt elokuun alussa ollaan kutakuinkin siinä mihin oli tarkoituskin päästä. Ensimmäinen tavoite oli selkeä: sulattaa läskiä ja ylläpitää lihasta sekä tehdä rasvan sulattelu melko vauhdikkaasti optimoimalla harjoittelu ja ruokailu yksilöllisesti niin, että se takaa pommin varmat tulokset – ainoa edellytys oli että ohjeita noudatetaan tarkasti eikä lähdetä soveltamaan. Ensimmäisen kuukauden aikana läskiä paloi vajaa 5kg ja kesäkuun lopusta 6 viikon pätkä elokuun alkuun meni myös erittäin hyvin tuloksellisesti läskiä lähti edelleen ja ensimmäisen jakson lihasmassahävikkiä saatiin korjattua oikeaan suuntaan. Lopputuloksena läskiä lähti yhteensä lähes 8kg ja lihasmassa säilyi käytännössä samana.

Nyt elokuussa 2014 on siis 10 viikkoa takana tehokasta työskentelyä ja alla muutokset kehonkoostumuksessa.

Inbody

 • Paino 101,7kg –> 93,7kg (-8kg)
 • Lihasmassa 48,3kg –> 48kg (-0,3kg)
 • Rasvamassa 17,9kg –>10,5kg (-7,4kg)
 • Rasvaprosentti 17,6% –> 11,3% (6,3%)

Ympärysmitat

 • Vyötärö kapein: 95,5cm –> 84,4cm
 • Vyötärö napa: 100cm –> 91cm
 • Lantio levein: 106cm –> 100cm
 • Reisi: 69cm–> 63cm
 • Olkavarsi: 41cm –> 37,5cm

10 viikon tulokset ovat erinomaisia huomioiden kesäaika ja helteiden tuomat lomailuhoukutukset. Asiakkaani on ollut erittäin päämäärätietoisesti sitoutunut projektiin päivästä 1 asti – 100%lla asenteella ja se näkyy tuloksissa. Vauhdikkaasta rasvanpoltosta ja negatiivisen energiatasapainon ruokailumallista huolimatta voimatasot ovat säilyneet hyvin ja lihasmassahävikki käytännössä +/-0. Nyt pidämme 1-2 viikkoa astetta rennompaa ylläpitovaihetta jonka jälkeen uudet haasteet, jotka liittyvät edelleen kehon muokkaamiseen ja suorituskyvyn parantamiseen joka astuu syksyllä astetta voimakkaammin mukaan ohjelmaan. Ruokailumalli tullaan myös syksyllä rakentamaan tätä tukevaksi nyt kun kehonkoostumus on saatu fiksumalle tasolle. Myös lihasmassan lisääminen on selkeä konkreettinen tavoite loppuvuodelle ja tähän tullaan rakentamaan optimaalinen harjoitusmalli. Mukavaa loppuviikkoa kaikille! Jos vielä olet lomailu- ja laiskottelumoodissa niin nyt viimeistään ryhdistäytyminen ja aktivoituminen!
– Marko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *