Jere Lehtinen: Jalkapalloilijan fysiikkaharjoittelu OFF season -verkkovalmennus

fysiikkaharjoittelu jalkapallossa kokemuksia OFF season verkkovalmennus

Fysiikkaharjoittelu jalkapallossa OFF season verkkovalmennus kokemuksia

–> Fysiikkaharjoittelu jalkapallossa OFF season -verkkokurssin infosivulle tästä <–


Markon ja Antonin suunnittelema ja valmentama jalkapalloilijan OFF -seasonin fysiikkaharjoittelu on tutkittuun tietoon pohjautuva, äärimmäisen perusteellinen, mutta kuitenkin helposti omaksuttavissa oleva kokonaisuus.

Sitä oli myös helppo soveltaa käytäntöön kattavien ja havainnollistavien materiaalien ja erinomaisen (Markon ja Antonin hallinnoiman) forumin etätuen avulla.

Valmennus antoi itselleni aitoa hyötyä ja vastinetta rahalle. Sain nostettua sen aikana eri fyysisiä ominaisuuksia uudelle tasolle, MUTTA ilman loukkaantumisia.

Olen tällä hetkellä terveempi ja uskon, että tulen myös pysymään terveempänä koska olen fyysisesti aiempaa kovemmassa kunnossa.

Itse ohjelmassa valmennettavan ei tarvitse pelkästään seurata ja toteuttaa mitä pitää tehdä.

Materiaalit ja etenkin extra / oheisvideot avaavat myös teoreettisemmin ja tutkitun tiedon näkökulmasta, MIKSI asioita tehdään eri osioissa eri tavalla jalkapallon lajianalyysin näkökulmasta.

Mitä hyötyä on esimerkiksi kimmopohja-harjoitteista, nopeusvoimasta, huoltavista harjoitteista, kevennysviikoista tai iskuttomista toteutustavoista?

Miksi jopa peruskuntoharjoitteet kannattaa jalkapalloilijan toteuttaa intervalli-muodossa tai iskuttomana?

Miksi eri sykealueilla on iso merkitys harjoittelussa, miksi monissa voimaliikkeiden toteutuksissa on hidas negatiivinen ja räjähtävä positiivinen lihastyövaihe?

Tai miksi peruskunnon jatkuva ylläpito ja kehittäminen ovat kriittisen tärkeitä asioita?

Mitä virheitä tähän liittyen ei toisaalta kannata tehdä.

Minulla on tällä hetkellä hyvin paljon enemmän ymmärrystä ja oppia jatkoa ajatellen.

Miksi ja miten asioita kannattaa OFF-seasonilla?

Ennen kaikkea valmennuksen kautta oppii, että miksi asiat tulee tehdä tietyllä tapaa ja tarkoitusperillä eikä esimerkiksi aina täysiä-mentaliteetilla.

Tätä kautta fysiikka tulee kehittymään eteenpäin siten, että loukkaantumis- ja ylirasitusriskit jäävät vähäisiksi itse kurssin aikana ja sen jälkeenkin varsinaisen futiksen parissa.

Kurssin sisältö ja sen materiaalit käyvät kaikki OFF seasonin eri vaiheet perusteellisesti läpi.

Kiveäkään ei jätetä kääntämättä.

Fysiikkaharjoittelu jalkapallossa OFF -season -verkkokurssilla avataan ensin valmennettavalle isossa kuvassa ja puretaan sitten eri blokeiksi, blokit edelleen viikoiksi, viikot edelleen päiviksi ja päivät treeneiksi, ja lopulta – yksittäiset treenit yksittäisiksi harjoitteiksi / harjoituskokonaisuuksiksi.

Lisäksi ja tapauskohtaisesti on toteutusvaihtoehtoja valmennettavan mieltymyksen ja tilanteen mukaan. Tämä edesauttaa kurssin soveltamista omaan ja usein vaihtuvaan tilanteeseen.

Jokainen harjoite, treeni, päivä, viikko ja blokki käydään syvällisesti läpi, mitä tehdään, miksi tehdään, ja miten tehdään.

Markon ja Antonin perusteellisuus ja ammattitaito sekä vankka kokemus rakensivat projektin aikana erittäin syvän luottamuksen ja aikaansaivat minulle oikeanlaisen tekemisen meiningin.

Itseeni kolahti erityisesti tämä kurssin perusteellisuus, koska itse en  tyydy pelkästään siihen, että valmennuksessa kerrottaisiin mitä asioita pitäisi tehdä – vaan itselleni tärkeää on ymmärtää myös syvällisemmin, miksi ja miten asioita pitäisi tehdä.

Sitä syvällisyyttä tämä kurssi tuo. Erittäin laadukkaalla ja selkeällä otteella.

Kurssin käyttöliittymä, materiaalipankki ja etätuki helpottavat merkittävästi asioiden ymmärtämistä ja tekemistä.

Kokonaisuus tarjoaa varmuudella jokaiselle paljon uusia harjoitteita, liikkeitä, ja kokonaisuuksia, mitkä ovat kuitenkin helppo omaksua ja sisäistää erinomaisten videoiden, tekstiosioiden ja kuvien vuoksi.

Mikäli jokin on epäselvää tai omakohtainen tilanne vaatii soveltamista Marko ja Anton vastailivat aina asiantuntevasti, yksilöllisesti ja perusteellisesti verkkoympäristön forumilla (jopa heti saman päivän aikana) kiperiin kysymyksiin.

Materiaalit ja videot aukeavat hyvin myös mobiilissa, mikä ainakin omalla kohdalla helpotti suuresti tekemistä. Esimerkiksi treenin aikana jos halusi tarkistaa suoritusteknisiä asioita treeniä / harjoitetta koskien.

Kaikki materiaali on helposti ladattavissa itselle talteen myöhempää käyttöä ja tulevia OFF-seasoneita varten.

Lopussa kiitos seisoo.

Olen nyt jalkapalloilijana fyysisesti nopeampi, kevyempi, joustavampi, vahvempi, mutta ennen kaikkea terveempi.

Erilaiset harjoitteet eivät ole ylirasittaneet paikkojani tai kuntoani koska aktiiviselle palautumiselle ja huoltaville harjoitteille on jäänyt riittävästi aikaa ja harjoittelu on suuntautunut oikein tavoin oikeisiin osa-alueisiin.

Suurkiitokset siis Markolle ja Antonille loistavasta kurssista ja materiaaleista sekä opeista, joita voi kantaa mukana kurssinkin jälkeen kohti parempaa ja terveempää futista.

–> Fysiikkaharjoittelu jalkapallossa OFF season -verkkokurssin infosivulle tästä <–


Leedsissä, Iso-Britanniassa, maaliskuun 10. päivänä / 2019

Jere Lehtinen | M.Sc. (Tech.)
Doctoral Candidate

Jalkapalloilijan fysiikkaharjoittelu OFF season kokemuksia