Hanna 39v. Etävalmennuksella 8 viikkoa ja -8kg. Jatkoa seuraa…

Miksi lähdit mukaan valmennukseen?

Painoni oli viimeisen vuoden aikana noussut kymmenen kiloa.

Elämässäni oli ollut todella kova stressitila parin vuoden ajan ja myös oma jaksaminen kuntoiluun aika vähissä.  Niin ruokavalio, uni kuin liikunta olivat rempallaan ja olin pohtinut pitkään ulkopuolisen avun hakemista varsinkin treenaamiseen.

Jotenkin vaan en ollut aiemmin löytänyt oikein itselleni sopivaa mallia. Liikunta oli jäänyt todella vähäiselle, oikeastaan arkiliikuntaan ja sairastelukierre migreenien osalta oli melkein päivittäistä.

Huomasin, että pakko oli nyt viimeistään ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä jotain oman hyvinvoinnin eteen.

8 viikon saldo oli kova. -8kg ja -32cm ympärysmittojen kaventumista.

Olin tiennyt Kuntokompassin eri kursseista ja pt-palveluista.

Netistä olin kahlannut hyvin paljon erilaisia sivustoja liittyen painonpudotukseen tai ravitsemukseen. Pohtinut, mikä olisi itselle se sopivan valmennusmuoto ja jotenkin pohtinut kovasti, että minkä valitsisin.

Kun luin Kuntokompassin Markon facebookista esittelyn ETÄ valmennuksesta, niin tajusin tämän olevan itselleni sopiva valmennus.

Halusin ammattilaisen, joka tarkastelee kokonaisvaltaisesti minua, liikuntaa, ravitsemusta ja elämäntilannettani.

8 Viikon saldoa kehonkoostumuksessa

  • Paino -8kg
  • Lihasmassa + 0,5kg
  • Rasvamassaa pois -8,7kg
  • Senttejä yhteensä -32cm

Mikä arvellutti ennen aloittamista?

Ehkä eniten arvelutti, että voiko etävalmennus oikeasti toimia? Ja miten Marko pystyy ohjaamaan, ettei nähdä? Onko valmennukseen laitettava euromääräinen investointi turhaa, jos tämä ei toimikaan itselleni?

Tietysti isoin kysymysmerkki oli itseni ja se, että riittääkö oma motivaationi tämän 8 viikon tsemppaukseen. Tuleeko itselleni repsahduksia tai vielä enemmän migreeneitä aloittaessa taas treenaamisen.

Ihan turhaan olin huolissani. Kun välillä tuntui, että oma motivaationi meinasi loppua, niin Marko uutterasti etänä tsemppasi ja kannusti jatkamaan. Myös itselleni on tullut vahvasti ymmärrys siitä, että tämä on alku pysyvään elämänmuutokseen, Matkan varrella on ollut rankkoja hetkiä ja itkua välillä myös tullut. Mutta ennen kaikkea sitä iloa, onnistumisia ja hyvää oloa!

Mitä olet oppinut matkan varrella?

Itsestäni olen oppinut todella paljon ja sen, että pystyin tähän 8 viikon projektiin. Oma motivaationi piti valmennuksen aikana ja myös osannut rentoutua matkan varrella.

Olen oppinut ennen kaikkea matkan varrella ruokailurytmin ja kokkaamaan kotona. Ennen en syönyt koskaan aamupalaa, välipalaa tai iltapalaa. Ruokailun osalta itselläni oli todella pitkiä taukoja sekä söin ihan täysin väärin. Myös olen päässyt eroon sokerikoukusta ja tällä hetkellä ei tee mieli mitään karkkeja.

Liikunnasta on tullut taas valmennuksen myötä itselleni se elämäntapa, joka on ollut viimeiset vuodet kadoksissa. Nautin niin lenkkeilystä kuin treenaamisesta salilla. En ollut koskaan aiemmin mittaillut omia settejä ja itse asiassa nehän kertovat paljon enemmän tuloksista kuin pelkkä vaan näyttämä kilomäärä.

Kun ennen yöunet olivat todella katkonaiset sekä liian lyhyet niin nyt olen saanut kokonaisvaltaisella kuntoremontilla uniaikaa lisättyä melkein tunnilla.

Keskeisimmät hyödyt mitä olet kokenut ja saanut?

Keskeisin hyöty on ehkä ymmärrys omasta hyvinvoinnista ja sen vaalimisesta. Tietysti painonpudotus on isoin hyöty, joka näkyy kilojen muodossa. Mutta samaan aikaan se arjen hallinta kokonaisvaltaisesti ja hyvä on pitkällä matkalla se hyödyllinen itselleni.

Olen saanut sairastelukierteen katkaistua ja valmennuksen aikana migreenit ovat jääneet erittäin vähäiselle. Myös vatsavaivoihin olen saanut helpotusta tämän aikana ja turvotus on poistunut elimistöstä.

Liikunnasta on tullut päivittäistä ja nautin siitä. Kuntoilu on ollut nousujohteista ja lenkeillä kilometrimäärät ovat nousseet huomattavasti.

Unen laatu ja uniaika ovat pidentyneet valmennuksen aikana.

Oletko ollut tyytyväinen saamaasi palveluun ja Markoon valmentajana?

Olen ollut erittäin tyytyväinen Markoon valmentajana sekä Kuntokomppassin nettipalveluun.

Marko on luonut oikeanlaiset ja juuri itselleni sopivat treeniohjelmat sekä ruokavalion. Treeniohjelmia on muutettu matkan varrella ja aina asiakas huomioon ottaen. Markolle on ollut myös erittäin helppoa laittaa viestiä ja vastaukset tulevat todella nopeasti.

Ruokavalion osalta olen saanut myös Markolta todella paljon apuja. Ja matkan varrella myös tätä on muutettu, kun tilanteet ovat vaihtuneet.

Marko on aina tsempannut. Marko on myös valmentajana haastanut minua, eikä ole päästänyt sieltä mistä aita on matalin treenaamisen suhteen.

Suosittelisitko palvelua muille, kenelle?

Todellakin suosittelen palvelua kaikille muillekin. Valmennukseen lähdettäessä vaan tulee olla oma motivaatio kohti muutosta.

Tässä valmennuksessa asiakas otetaan huomioon yksilönä ja tehdään henkilökohtainen valmennusohjelma. Varmasti siis sopii niin eri kuntotasolla oleville ja kaiken ikäisille.

Otit nyt 6 kuukauden jatkovalmennuksen, miten näet tavoitteen asettelu tätä ajatellen?

8 viikon aikana onnistui itse asiassa yli oman odotuksen. En jotenkaan uskaltanut itse odottaa tai ajatella, että tulisi näin loistavat tulokset tässä projektissa. Matka jatkuu kuitenkin vielä ja lähdin 6 kuukauden jatkovalmennukseen mukaan. Olen sitoutunut ja haluan tästä kohti pysyvää elämänmuutosta. Alun hyvän startin jälkeen koen, että tarvitsen vielä valmentajaa rinnalle käymään tätä seuraava etappia. Tavoitteena on vielä tiputtaa painoa noin 10-16 kiloa ja lihaskunnon kasvattaminen. Markon kanssa on toiminut erittäin hyvin yhteistyötä. Valmentaja projektin rinnalla tukee myös hyvin varmasti lopputulokseen pääsemistä.


 Lisää henkilökohtaisen ETÄ valmennukseen osallistuneiden kokemuksia alla: