Minna 52v. Säästöliekin purkaminen vauhdilla käyntiin

Minna osallistui GG Home & Gym verkkovalmennukseeni. Hänellä oli alkutilanteessa ruokailut pahasti solmussa ja elimistön aineenvaihdunnan kanssa ollut jo pitkään haasteita. Energiamäärä oli huomattavan alhaalla (600-800kcal) ja ajatus syödä enemmän pelotti. Lue alta minkälaisena kokemuksena hän koki tämän 10 viikon matkansa, jonka aikana paino putosi -3,3kg ja senttejä suli yhteensä -45cm (Kuva alla). Tämä tapahtui samalla, kun ruokailun energiamäärää nostettiin +1000kcal ja hiilihydraattien osuutta kokonaisenergiassa lisättiin merkittävästi. Matka jatkuu edelleen, kuten monella muullakin GG valmennettavallani, UUTEEN Bootyland By Marko vuosivalmennukseen. Paljon on vielä tekemättä vaikka isoja askeleita kevään 2020 aikana onkin jo otettu oikeaan suuntaan. Annetaan puheenvuoro Minnalle. 

10 viikon saldo paino ja senttiseurannassa. Tämä tapahtui nostamalla energiamäärää asteitaain 900kcal –> 1900kcal tasolle. Samalla hiilihydraattien määrä moninkertaistui.


Moikka,

Marko pyysi minua hieman avaamaan omaa taustaani ja tuntemuksiani, koska moni saattaa painia vastaavien ongelmien kanssa, kun minäkin.

Kerron tässä nyt jotain omasta näkökulmastani.

Aikoinaan ensimmäisten raskauksien ja synnytysten jälkeen raskauskiloni eivät sulaneet ja kehoni oli jatkuvasti täysin turvoksissa.

Minulla todettiin tuolloin hormonaalinen aineenvaihduntahäiriö.

”Syö vähemmän kuin kulutat” -ajattelu vahvisti epätoivoisesti mallia, jossa söin koko ajan vähemmän ja vähemmän, jotta olisin saanut kilot laskemaan.

Tämä synnytti jojoilukierteen ja määrittelisin, että olen tämän seurauksena ollut jonkinasteinen syömishäiriöinen kaikki kuluneet vuodet.

Olen vältellyt helposti syömistä ilman nälän tunnetta kunnes sitten jonkin kauden tai dieetin jälkeen olen väsähtänyt ja ymmärrettävästi keho on kerännyt talteen kaiken puutoskauden jälkeen.

Vuosien aikana olen pudottanut painoa monia kymmeniä kiloja saaden ne aina sitten takaisin osittain jojoilun, osittain uusien raskauksien ja keskenmenojen sekoittamien lääkkeitse hoidettujen aineenvaihdunnan ja hormonaalisten häiriöitten takia.

Vuonna 2018 kadotin voimakkaana stressioireena unet täysin.

Sen vuoden aikana painoni nousi taas 10kg.

Ketodieettien valtakaudella myös minä sain sulatettua nämä tuoreimmat kilot ketoosin avulla, mutta myös aineenvaihduntani vielä pahemmin sekaisin.

Päivittäinen energiamääräni oli Markon oppiin siirtyessä vain 600-800kcal ja hiilareita meni 15g. Silti olin ylipainoinen.

Markossa arvostin ammatillista koulutusta sekä pitkää uraa urheilu-, liikunta- ja terveyssektorilla, mikä tuo uskottavuutta eri tavalla kuin lähinnä kokemusasiantuntijuuteen tai lyhytkoulutuksiin perustuvat nettivalmennukset.

Tavoitteenani oli lähteä terveelliseltä pohjalta opettelemaan normaalia syömistä hyvän treenin ja rasvanpolton lisäksi niin, että saisin vuosien kierteen katkaistua, erilaiset lääkitykset pois, aineenvaihduntani toimimaan ja suhteeni ruokaan muuttumaan.

Kuvassa alkutilanne ja 10 viikon tavoite ruokailun teknisten tietojen osalta. Energiaa vain 900kcal. Laitoimme alkuun proteiinit ja rasvat riittävälle tasolle, jonka jälkeen suoraviivaiseksi tavoitteeksi energian nostaminen asteittain pitkälti hiilihydraattia lisäämällä. 10 viikon aikana pääsimme 1940kcal tasolle ja paino tippui senttien sulaessa sitäkin vauhdikkaammin.

Markon valmennus ja ammattitaitoinen lähestyminen säästöliekin purkuun on auttanut minut hyvään alkuun oman hyvinvointini polulla.

Ohjeet nostaa systemaattisesti energiaa ja hiilareitten määrää ei ole ollut aina helppoa ja tunnistan, että syöminen on välillä ahdistanut.

Olo on ollut välillä myös raskas kehon yrittäessä tottua uuteen.

Huolimatta siitä, että paino on pudonnut ja senttejä lähtenyt melkoinen määrä.

Paino ja senttiseuranta kokonaisuudessaan. Kuvasta näkyy myös miten energiamäärää nostettiin 10 viikon aikana.

Aikaisemmin olisin lähtenyt säätämään omiani vastaavassa tilanteessa ja helposti lipsunut suuntaan tai toiseen.

Nyt olen tietoisesti päättänyt luottaa Markon ammattitaitoon ja olen noudattanut hänen ohjeitaan kuuliaisesti varsin hyvin tuloksin.

Hän selvästi tietää, mitä tekee ja hänen pitkä kokemus näkyy terveellisestä tavasta treenauttaa ihmisiä ja ohjeistaa syömään ilman tiukkoja rajotteita.

Itselleni liian monimutkaiset, yksityiskohtaiset tai rajoitteiset dieetit toimivat sen hetken, mutta pysyvää muutosta ja elintapaa niistä on vaikea saada.

Itse valmennuksen salitreenit ovat olleet mahtavan tehokkaita, monipuolisia ja vaihtelevia, mikä on motivoinut haastamaan itseään entisestään.

Nälkä kasvaa syödessä on toisaalta tullut konkreettisesti todennetuksi siten, että olen vuosien jälkeen tuntenut jo nälän tunnetta monena päivänä syömällä enemmän ja säännöllisesti.

Lisäksi on kasvanut se motivaation nälkä saavuttaa tätä kautta normaalipaino ja hyvä fyysinen kunto pysyvän muutoksen kautta.

Kiitos Marko paljon tähän astisesta!

-Minna 52v.


Suosituimmat verkkovalmennukseni:

Webinaaritallenteet

Muutama henkilökohtaisen ETÄ valmennukseen osallistuneen kokemus: